Sportovní ponožky

Sportovní ponožky Sidas jsou zacíleny na výkonnostní lyžaře a běžce. V kolekci najdete tenké závodní lyžařské ponožky, které nabízí maximální přenos sil. Sidas rozšířil svou kolekci i na běžecké lyžování a v posledních letech se soustředí na špičkové běžecké ponožky se zacílením na trailový běh.

Ponožky Therm-ic nabízí zejména tepelný komfort a dobrou termoregulaci při zimních i letních sportovních aktivitách. Vyhřívané lyžařské ponožky jsou doplněny o dobře odizolované sjezdařské modely. Nová outdoorová kolekce Therm-ic je přehledně rozdělena dle teplot, pro které jsou outdoorové ponožky Therm-ic určeny, dle toho jsou voleny materiály a síla úpletu.

Všechny sportovní ponožky Sidas i Therm-ic jsou vyrobeny v Evropě, je kladen velký důraz na vývoj vlastních vzorů a na výběr kvalitních materiálů, díky čemuž je kvalita, výkon a výdrž v rovnováze s cenou.

Rádce

Tři nejdůležitější body na chodidle

Tři nejdůležitější body na chodidle

Chodidlo je velmi složitý systém kostí, svalů a kloubů. Existuje však způsob, jak si ho představit jednoduše - říká se mu trojnožka chodidla (feet tripod). V Sidasu to zatím známe především z lyžování a tvarování vložek na míru. Právě pro usazení nohy vložkou do správné pozice je trojnožka jedním z důležitých aspektů. Ultraběžce Jona Albona ale napadlo, že by ji šlo využít i při běhání. Vymyslel tak koncept běžeckých ponožek T-Free, tedy takových, které mají samostatnou kapsu na palec. Proč?


Jak vybrat turistické ponožky

Jak vybrat turistické ponožky

Outdoorové sporty kladou na oblečení zvláštní nároky kvůli proměnlivému počasí a střídání fyzické zátěže. Trekkingové ponožky jsou velmi důležitým doplňkem - chrání nohy, odvádí vlhkost a zajišťují větší komfort při každém kroku. A na každé túře těch kroků uděláme tisíce, proto si nohy zaslouží kvalitní a příjemné ponožky.


Jak vybrat běžecké ponožky

Jak vybrat běžecké ponožky

Běhání je na vybavení v zásadě nenáročný sport. O to důležitější ale je vhodný výběr kvalitního materiálu, který bude nohy po dlouhou dobu udržovat v komfortním stavu a umožní tak běhat jak kdo chce – rychleji, dál, hlouběji do hor… Ponožky jsou spolu s běžeckými vložkami do bot spojnicí mezi botou a nohou běžce, a správná spolupráce těchto částí výbavy je pro pohodlné, zdravé běhání bez úrazů nezbytná. Ponožky při běhání mohou zastupovat více funkcí, než by se na první pohled mohlo zdát – pozitivní vliv mohou mít na techniku běhu, vzniku puchýřů nebo bolesti nohou.