Vložky do bot

Sidas se od roku 1975 specializuje na vývoj a výrobu vložek do bot. Vyrábí zdravotní vložky pro běžné nošení i pro sport s podporou klenby. Vložky poskytují zdravotní benefity: tlumení, stabilitu, komfort. V sortimentu najdete vložky do lyžařských bot, vložky do outdoorových a běžeckých bot i vložky do bot pro každodenní používání. Vložky Sidas Custom vám ve specializovaných obchodech vytvarují na míru dle tvaru chodidla. „Hotové“ vložky Sidas 3Feet jsou vyráběny ve 3 verzích dle výšky klenby (Low, Mid, High). Sidas 3D se základní podporou klenby vyhovuje především chodidlům se střední klenbou.

Vložky do bot vám díky patní misce lépe usadí nohu v botě, díky podpoře podélné klenby přispějí k efektivnějšímu výkonu a zpřesní ovládání sportovního náčiní (lyže, brusle ap.), dohromady zvýší komfort a stabilitu při sportovní zátěži i při každodenní chůzi.

Rádce

Jak předcházet křečím v nohách při sportu

Jak předcházet křečím v nohách při sportu

Křeč (spasmus) je samovolná svalová kontrakce, kterou nemůžeme vědomě ovlivnit. Při sportu je potřeba rozlišit křeče systémové, které jsou způsobené výdejem minerálů a vitamínů, a lokální, kdy je přetížen konkrétní sval nebo svalová skupina, ačkoliv v holistickém pohledu je minerálová rovnováha v těle zachována.


Proč bolí nohy?

Proč bolí nohy?

Bolest lze vnímat jako světelnou kontrolku v autě. Určitá tělesná struktura dává mozku najevo, že něco není v pořádku a je potřeba to změnit. V případě svalové bolesti nebo bolesti kloubů to může být únava a přetížení, které mohou při ignorování této kontrolky vést ke zdravotním problémům - záněty, malé ruptury nebo i únavové zlomeniny se při sportu objevují, a netýkají se jen profesionálních atletů. Při ignorování bolesti (nebo vypnutí bolesti medikamenty) může přetížení způsobit zranění při sportu i při menší zátěži.

Když už je bolest nohou výrazná, není většinou jiná rada než odpočívat a nechat tělo zregenerovat a poskytnout mu k tomu co nejlepší podmínky. Ideální však je, aby bolest vůbec nevznikala, nebo abychom příčinu problému vyřešili hned v zárodku – jak na to?


Vložky do běžeckých bot - doporučuje trenér běhu a specialista na extrémní závody

Vložky do běžeckých bot - doporučuje trenér běhu a specialista na extrémní závody

Jaroslav Minarčin má odběhané stokilometrové ultraběžecké závody, denně pomáhá běžcům vybírat vhodnou obuv v prodejně Runningstore a je trenérem běhu.

Vybrat si správnou botu pro pohodlné běhání se příliš neliší podle toho, zda běháte 20 nebo 100 km týdně. Běžecká bota může při správném výběru pro konkrétního běžce předcházet zranění, pomoci k lepšímu výkonu, ale také usnadnit regeneraci. Klíčová je při výběru běžeckých bot stabilita a usazení nohy.

Při bězích na dlouhou vzdálenost a závodech typu ultrarunning nebo skyrunning, ale i při každém tréninkovém nebo rekreačním běhu, pomáhá anatomicky tvarovaná vložka do bot noze oddálit únavu chodidla, protože poskytuje oporu podélné klenbě a pevně usazuje patu. A to je velmi důležité pro trénink, protože menší únava = rychlejší regenerace.

Další